Meny Stäng
Hus på Rossö

Att bo på Rossö

Skola, butik och bra kommunikationer. Rossö är ett litet men levande lokalsamhälle med bra service året runt – mitt i den bohuslänska skärgården där den är som bäst. Kort och gott en bra plats att bo på och njuta av.

Skola, butik och bra kommunikationer. Rossö är ett litet men levande lokalsamhälle med bra service året runt – mitt i den bohuslänska skärgården där den är som bäst. Kort och gott en bra plats att bo på och njuta av.

Rossö skola

Förskola och skola

På Rossö finns en fin skola med anor från slutet av 1800-talet. Här går elever från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har gymnastiksal, fotbollsplan och prima matsal. Uteskola och utflykter är vanliga inslag i skolveckan.

Skolgården är ett naturskönt område som erbjuder trädklättring, fotboll, kojbygge och andra fysiska aktiviteter. Det finns ett eget skolkök där maten tillagas varje dag.

En kort promenad bort har skolan förfogande till en uteplats med vindskydd. Där lagas det mat på trangiakök och studeras natur. Vid havet har vi material som vi kan studera i och kring havet.

Totalt arbetar ca 10 personer på skolan. Utöver den pedagogiska personalen finns ett servicelag som består av personal i köket, personal som städar, vaktmästare samt fastighetsskötare. På skolan arbetar även elevhälsan som består av kurator, skolsköterska, specialpedagog, speciallärare samt rektor.

Mötesplats

Kosterhavets entré Rossö är ett nytt landmärke i Rossö hamn. Entrén är inhyst i ett hamnmagasin i Rossö hamn. Magasinet ersätter en tidigare byggnad och har uppförts av Naturvårdsverket. I magasinets nedre våning finns en utställning om Kosterhavets nationalpark samt om natur och kultur i Rossö hamn förr och nu. Historien som hummercentrum står förstås i fokus. Här finns också ett café och restaurang. Lokalen är anpassad för rörelsehindrade och har hiss till övervåningen.

Jobb i norr och söder

Vi som bor på Rossö jobbar på olika arbetsplatser i såväl Tanums som Strömstads kommun. Med buss reser du till Strömstad på 17 minuter. Vissa turer matchar också tåget mot Göteborg. På Rossö finns företag inom allt från service, lantbruk, hantverk till handel och turism. Flera Rossöbor jobbar också i orter som Trollhättan, Vänersborg, Göteborg, Stockholm, Oslo och Fredrikstad.

Tillfällig besökare?

Då söker du kanske någonstans att övernatta? Det finns gott om stugor som hyrs ut av privatpersoner – kontakta någon lokal stugförmedling för en koll på objekt. På Rossö finns också ett helårsöppet Bed&Breakfast. 

Garviks camping är en möjlighet för dig som har husvagn eller tält. Campingen drivs av en förening, men har vanligen ett fåtal gästplatser.

Lediga tomter

Mer information kommer…

Fiber

Mer information kommer…

Resa kollektivt?

Klicka in på turlistan på denna webbplats startsida eller sök resa på trafikbolaget Västtrafiks webbplats, www.vasttrafik.se.